Prioritet zapošljavanje mladih

Bez autora
Jun 05 2014

Predstavnici Telenora Crna Gora potpisali su „Inicijativu za zapošljavanje mladih u regionu Adriatika“ na međunarodnoj konferenciji „HR Business Arena 2014“, održanoj u Dubrovniku. Tom inicijativom, kako su pojasnili iz kompanije, žele se podstaći lideri na tržištu da stvore uslove za zapošljavanje mladih kako bi se smanjile visoke stope nezaposlenosti u regionu. Među potpisnicima je bilo dvadesetak vodećih kompanija iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U ime kompanije Telenor Crna Gora, Inicijativu je potpisao Stevan Milić, direktor odjeljenja korporativnih komunikacija i ljudskih resursa.

Prioritet zapošljavanje mladihPredstavnici Telenora Crna Gora potpisali su „Inicijativu za zapošljavanje mladih u regionu Adriatika“ na međunarodnoj konferenciji „HR Business Arena 2014“, održanoj u Dubrovniku. Tom inicijativom, kako su pojasnili iz kompanije, žele se podstaći lideri na tržištu da stvore uslove za zapošljavanje mladih kako bi se smanjile visoke stope nezaposlenosti u regionu.

Među potpisnicima je bilo dvadesetak vodećih kompanija iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U ime kompanije Telenor Crna Gora, Inicijativu je potpisao Stevan Milić, direktor odjeljenja korporativnih komunikacija i ljudskih resursa.

Milić je rekao da stanje na tržištu rada ozbiljno i da je važno da svaka kompanija učini koliko je u njenoj moći da pomogne društvu u kome posluje.

„Veoma nam je bitno da se kao društveno odgovorna kompanija maksimalno uključimo u stvaranje pozitivne klime za zapošljavanje mladih, jer ne možemo očekivati da će se jedan ovako veliki problem našeg društva sam od sebe riješiti“, saopštio je Milić.

Potpisivanjem Inicijative, kompanije su se obavezale da će, u zavisnosti od svojih poslovnih potreba, ponuditi mogućnost zaposlenja, prije svega studentima, ali i ostalim mladim ljudima.

Pored toga, potpisnice su se obavezale da će studente i ostale zainteresovane jasno informisati o svom programu zapošljavanja i obrazovanja, i da će aktivno uticati na podizanje kvaliteta edukacije i usklađenosti obuke kadra u skladu sa potrebama tržišta rada.

Kompanija Telenor na ovaj način nastavlja svoju politiku koja se vodi snažnom usmjerenošću edukacije mladog kadra, kao i spremnošću da im pruži mogućnost rada u internacionalnoj kompaniji i učenja od najboljih.

„Nedavno osnovana Telenor fondacija uskoro će predstaviti svoje projekte koji će dodatno pomoći ostvarivanju ovog cilja koji je od značaja ne samo za Telenor kao kompaniju, već i za Crnu Goru Telenor, kao jedan od najatraktivnijih poslodavaca u Crnoj Gori broji trenutno 300 zaposlenih i aktivno učestvuje u programima koji omogućavaju stažiranje studenata“, kazali su oni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik